Personen bakom företaget

Jag som driver Ernotek AB heter Erik Norberg, och har efter en längre tids sjukskrivning bestämt mig för att starta detta företag. Jag kände att den bästa förutsättningen för mig att komma ut i arbete så snabbt som möjligt är att göra något som jag verkligen är intresserad av och som jag tycker är så roligt att det nästan inte känns som ett jobb. Jag gillar utmaningar och att lära mig nya saker. Att driva eget företag innebär också att jag har större flexibilitet med mina arbetstider, och kan lägga upp dagarna på ett sätt som passar mig bra.

Fotografering har varit ett stort intresse för mig ända sedan jag var liten, och jag har haft fotografi som en seriös hobby i ca 10 år. Jag har också alltid varit tekniskt intresserad. Jag öppnade min första dator innan jag var 10 år gammal, och har sedan dess skruvat med många datorer och elektroniska produkter. Jag har också länge varit intresserad av flyg, vilket har gjort mig väl insatt i hur luftfarkoster och flygtrafik fungerar. Det har också lett till att jag har flugit diverse radiostyrda flygplan och helikoptrar innan jag började flyga drönare.

Dessa kunskaper är väldigt värdefulla när jag nu arbetar med kameradrönare. Mitt fotointresse och mina kunskaper och erfarenheter av fotografering hjälper mig att ta bilder och spela in video av högsta klass. Mitt intresse för flyg hjälper mig att förstå reglerna och säkerhetstänket, och varför det är så viktigt att alltid följa regler och lagar när man flyger drönare, oavsett om det är i öppet luftrum, eller med tillstånd i en kontrollzon. Min erfarenhet av att flyga radiostyrda farkoster gör att jag utan problem flyger drönaren på ett säkert och kontrollerat sätt, och mitt intresse för teknik gör det lätt för mig att hantera drönare och förstå de fungerar, samt att förstå de olika programmen för efterbehandling av insamlat material. Oavsett om det handlar bildbehandling, videoredigering, bildanalys eller hantering av mätdata.

Jag tror att drönarbranchen har en ljus och spännande framtid, och jag vill med mitt företag vara en stor del av den.